Pořádá: Horizont Blansko Technická podpora: WW8 expedition group Další pořadatelé: Rajbas
Čajovna a klub Ulita
Audiovisual
KSMB
Kola Novák - vše pro sport... Jsi 382344. návštěvník
Twitter Facebook
Hlavní partneři Portál Jihomoravského kraje Pivovar Černá Hora Jurek S+R Hlavní mediální partneři Lidé a Země HedvabnaStezka.cz Partneři Gatema s.r.o. WARMPEACE TATSUNO Benč Cestovní kancelář Kudrna Pekárny Blansko a.s. Hotel PROBE Český spolek horských průvodců ALPSPORT s.r.o. Horolezecký materiál TRASKO a.s. Weber RADIO ČAS Český rozhlas Brno Časopis Dobrodruh Nakladatelství Jota Obchod ALIQUIS AdventureMenu Moravský kras AV MEDIA Alpský klub Sitting wolf

David Gladiš (*1974)

Vytvořeno: 2. 11. 2009 23:25
Poslední úprava: 16. 11. 2009 21:14

zakladatel portálu www.HedvabnaStezka.cz a Expedičního fondu

Dokázal vymyslet a rozhýbat mnohé a užitečné: cestovatelský portál, cestovatelské kluby v Praze i v Brně, Expediční fond a nyní rozjíždí festival Expediční kamera.

Není však jen vizionář, co dělá a podniká stojí za to. V Blansku přiblíží svou sólovou akci na vodácky neznámé řece v Laosu.

Po prvních cestách Evropou se vydal stopem do Turecka a dle svých slov pochopil, že existují jiné světy a že bych se o nich měl dozvědět více a stal se „závisákem“. Dávky cestování musí být stále častější a silnější. Další cesta vedla do Turecka, Sýrie a severního Kypru. Následoval Írán, Indie a pak tři dlouhé cesty napříč Asií, nepočítaje drobné několikatýdenní výlety po Africe a Americe. Ale ani to nebylo dost. Nakonec jsem se i s rodinou přestěhoval na 14 měsíců do Thajska, odkud je do mnoha zajímavých míst kousíček. A pak další a další cesty ... Celkem navštívil 84 zemí, některé i pracovně, když dva roky šéfoval státní agentuře CzechTourism a poté krátce pracoval i na Ministerstvu zahraničních věcí. Nezapomíná ani na Česko, které si objel na kole kolem dokola a další rok ještě napříč ze západu na východ.

Je autorem knihy Hedvábná stezka, která nabízí návod, jak a kudy přejet po zemi podstatnou část Asie. Popisované trasy sledují historickou Hedvábnou stezku - síť obchodních cest, které přes 2 000 let spojovaly Čínu s Indií, Blízkým ...

(neděle 22.11. Kino Blansko v 11:00 hodin, DAVID GLADIŠ: NEZNÁMÉ ŘEKY LAOSU)