Pořádá: Horizont Blansko Technická podpora: WW8 expedition group Další pořadatelé: Rajbas
Čajovna a klub Ulita
Audiovisual
KSMB
Kola Novák - vše pro sport... Jsi 380504. návštěvník
Twitter Facebook
Hlavní partneři Portál Jihomoravského kraje Pivovar Černá Hora Jurek S+R Hlavní mediální partneři Lidé a Země HedvabnaStezka.cz Partneři Gatema s.r.o. WARMPEACE TATSUNO Benč Cestovní kancelář Kudrna Pekárny Blansko a.s. Hotel PROBE Český spolek horských průvodců ALPSPORT s.r.o. Horolezecký materiál TRASKO a.s. Weber RADIO ČAS Český rozhlas Brno Časopis Dobrodruh Nakladatelství Jota Obchod ALIQUIS AdventureMenu Moravský kras AV MEDIA Alpský klub Sitting wolf

Výstavy 2012

Vytvořeno: 27. 10. 2012 16:26
Poslední úprava: 15. 11. 2012 22:52

Listopad, kino Blansko

Jarek Plesar

Jarek Plesar: Wild Water – Norway Camp

 

Sobota 25.11., Dělnický dům

Petr „Pepe“ Piechowicz: Lezecké fotografie

Soubor fotografií zachycuje neopakovatelnou atmosféru Broumovska. Jednotlivé fotografie neřeší nekonečné diskuse týkající se pravidel, ale snaží se ukázat krásu a potenciál těchto skal. Je jen na nás, jak se k těmto skalám budeme chovat a jak skloubíme starou tradici a současný vývoj.

Petr „Pepe“ Piechowicz Petr „Pepe“ Piechowicz Petr „Pepe“ Piechowicz Petr „Pepe“ Piechowicz

Daniel Orálek: Copper Canyon Ultramarathon 2012

Dan Orálek Dan Orálek Dan Orálek Dan Orálek

Dan Orálek Dan Orálek Dan Orálek Dan Orálek

Ivana Černošková a kolektiv studentů: Druhé putování za skalními útvary a geologickou minulostí Země

Fotografická ukázka několika geologicky zajímavých míst světa a taky trochu o tom, jak se geologii na Gymnáziu Rájec-Jestřebí učí studenti v terénu pěšky i na školních kolech.

Ivana Černošková a kolektiv studentů Ivana Černošková a kolektiv studentů Ivana Černošková a kolektiv studentů Ivana Černošková a kolektiv studentů

Kabinet Kuriozit Kašpara Krásy

brusle  Kašpara Krásy Výstava byla poprvé představena badatelským týmem roku 2006 ve starém sklepení blanenského zámku. Na Rajbasu budou exkluzivně zpřístupněny veřejnosti tyto již známé předměty a dokumenty a především očekávána jest rovněž aktivita příchozích. Vítané a žádoucí jsou zejména na exponáty dokumentující epochu života Kašpara Krásy jako cestovatele a zeměměřiče.

Výzva: Máte badatelského ducha a smysl pro recesi? Přispějte zařazením svého exponátu do výstavy. Ta bude instalována od patečního večera a veřejnosti přístupná během soboty 24.11.2012 na horním předsálí Dělnické domu. Výstavní předměty opatřené popiskou postačí přivést v den konaní akce. Z důvodů přípravy vhodných a důstojných prostor je velmi vhodné jejich přivezení předem avizovat a to včetně textu popisky (na mail: kucera@blansko.cz). Zapůjčené exponáty budou po skončení konání výstavy navráceny.

Návštěvníci výstavy budou moci dát svůj hlas nejzajímavějšímu exponátu.

Odměnou pro badatele, který přiveze ten nejzajímavější exponát bude symbolicky štangle turistického salámu - skvělého to vynálezu Kašpara Krásy. Druhou pak obdrží vylosovaný návštěvník výstavy, který pro některý z exponátů hlasoval.