Pořádá: Horizont Blansko Technická podpora: WW8 expedition group Další pořadatelé: Rajbas
Čajovna a klub Ulita
Audiovisual
KSMB
Kola Novák - vše pro sport... Jsi 380476. návštěvník
Twitter Facebook
Hlavní partneři Portál Jihomoravského kraje Pivovar Černá Hora Jurek S+R Hlavní mediální partneři Lidé a Země HedvabnaStezka.cz Partneři Gatema s.r.o. WARMPEACE TATSUNO Benč Cestovní kancelář Kudrna Pekárny Blansko a.s. Hotel PROBE Český spolek horských průvodců ALPSPORT s.r.o. Horolezecký materiál TRASKO a.s. Weber RADIO ČAS Český rozhlas Brno Časopis Dobrodruh Nakladatelství Jota Obchod ALIQUIS AdventureMenu Moravský kras AV MEDIA Alpský klub Sitting wolf

Jan Vlasák (*1945)

Vytvořeno: 30. 6. 2012 01:28
Poslední úprava: 30. 6. 2012 11:54

cyklotremp, spisovatel a ilustrátor

Dříve horolezec, dnes svérázný cyklotremp, který své neobyčejné zážitky s obyčejnými lidmi dokáže poutavě zachytit na stránkách knih. Také jeho veřejná promítání se setkávají s příznivým ohlasem diváku a často jsou provázena výbuchy smíchu posluchačů jeho vtipných komentářů. Patří každoročně k tvářím, které „dělají náš festival tím, čím je“.

Honza svou životní filozofii vyjádřil větou: "Škoda času na shánění peněz, ten se dá využít líp."

Na kole byl nejseverněji v Nordkappu, nejzápadněji na mysu Finisterre, nejjižněji na Krétě, nejvýchodněji na Bajkalu a nejvýše vyjel na pereval Otmok v Kyrgystánu (3.300m). Jeho cesty vesměs už od rodného domku v Moravských Knínicích na kole směřovaly ať už na oblíbený východ či sever. Letadlem se i s kolem přepravil také do Mexika a Indie. V poslední době se mu stala oblíbeným cílem Albánie.

více na www.hedvabnastezka.cz/cestovatele/jan-vlasak a www.cyklotremp.cz

Autor knih: Vandry s bykem, Tenkrát na východě, Ze života cyklotrempa, Pestrý život cyklotrempa a V Albánii nejsou lvi.

Náš pravidelný účastník fesťáku, coby poutavý vypravěč o cyklotrempování po exotických krajích, se letos představí netradičně, ale určitě neméně zajímavě. Říká vám něco Loudání, Drtič nebo 1000 Miles Adventure napříč Česko – Slovenskem?

Odvaha, odhodlání, vůle, příroda, kamarádství … to jsou letošní výzvy pro extrémního bikera Honzy Vlasáka. První dvě akce má již za sebou, 1000 mil startuje tuto neděli (1.7.2012) a jeho výkon můžete průběžně sledovat na stránkách závodu www.1000miles.cz.

Pár fotek ze závodů:

Honza Vlasák Honza Vlasák Honza Vlasák Honza Vlasák

Honza Vlasák Honza Vlasák Honza Vlasák Honza Vlasák Honza Vlasák

(sobota 24.11. Dělnický dům, JAN VLASÁK: EXTRÉMNÍ BIKING PO ČESKO – SLOVENSKU)