Pořádá: Horizont Blansko Technická podpora: WW8 expedition group Další pořadatelé: Rajbas
Čajovna a klub Ulita
Audiovisual
KSMB
Kola Novák - vše pro sport... Jsi 382245. návštěvník
Twitter Facebook
Hlavní partneři Portál Jihomoravského kraje Pivovar Černá Hora Jurek S+R Hlavní mediální partneři Lidé a Země HedvabnaStezka.cz Partneři Gatema s.r.o. WARMPEACE TATSUNO Benč Cestovní kancelář Kudrna Pekárny Blansko a.s. Hotel PROBE Český spolek horských průvodců ALPSPORT s.r.o. Horolezecký materiál TRASKO a.s. Weber RADIO ČAS Český rozhlas Brno Časopis Dobrodruh Nakladatelství Jota Obchod ALIQUIS AdventureMenu Moravský kras AV MEDIA Alpský klub Sitting wolf

Soutěžní filmy 2010

Vytvořeno: 27. 10. 2010 22:33
  1. VIA AMAZONIA
    režie, scénář, kamera: Miroslav Haluza (Brno) 24 min. 2010

    Netradiční cestopis z ekvádorského treku k indiánům kmene Waorani. Přes potoky, řeky a klády napříč amazonskou divočinou až k otráveným šipkám s jedem curare. Společně nahlédneme do života obyvatelů v největší zásobárně kyslíku na zemi.

  2. MPUMALANGA – země vycházejícícho slunce a vodopádů
    režie, scénář, kamera: Ivo Homola (Litvínov), 15 min. 2010

    První část filmového deníku z cesty „Duhovou Afrikou“ v srpnu 2010. Reportáž zachycuje návštěvu Blyke River Canyonu a jeho okolí v severní části Jihoafrické republiky.

  3. HLEDÁNÍ BÁJNÉHO ŘECKA
    režie, scénář, kamera: Pavel Kubík (Blansko), 15 min. 2010

    Expedice lezců na řecký ostrov KALYMNOS

  4. ANDORRA KDYSI A DNES
    režie, kamera, scénář: Milan Herok (Pardubice) 9 min. 2010

    Přiznám se, že kdyby se mně někdo před třemi lety zeptal, kde leží Andorra, neuměl bych odpovědět. Věřím, že kdybych stejnou otázku položil jiným, polovina dotázaných by to také nevěděla. A tak jsem si řekl, že o této malé zemi natočím nějaký krátký film. A tak vzniklo 9 minut filmku, na který se můžete podívat..

  5. JASKYŇA MRTVÝCH NETOPYROV
    režie, kamera: Martin Jurza (Beckov), scénář: Marek Janičík, 15 min. 2010

    Jaskyňa mŕtvych netopyrov patrí medzi najvýznamnejšie jasane Slovenska, ktorá je populárna prodovšetkým preto, že sa nejedná o typicky verejnosti dostupnú jaskyňu. Je sprístupnená speleologickou vůdcovskou činnosťou vo vícerých trasách. Turisti tak možu zažiť jaskyniarstvo na vlastnú kožu. Snimok ukazuje i problémy, ktoré prináší byrokrácia.

  6. TAT TVAM ASI
    režie, scénář, kamera: Stanislava Bariaková, Juraj Jedinák (Bratislava) 24 min. 2010

    Dvaja nadšenci cyklistiky sa rozhodli prejsť na bicykli indické Himaláje a spoznať krajinu s celkom inou kultúrou, tradíciami a náboženstvom. Medzi horúcou nížinou a vysokými štítmi Himalájí sa nechávajú viesť stopami pútnikov, ktorí kráčajú na posvätné miesta a hľadajú večnú pravdu. Spája ich s nimi ťažká púť a zároveň cesta do vlastného vnútra, na ktorej spoznávajú sami seba.

  7. TIBET A NEPÁL NA MOTOCYKLU
    režie, scénář, kamera: Jan Odehnal (Brno) 11 min. 2010

    Na legendárním motocyklu Royal Enfield do základního tábora Mt. Everesu v 5 300 m, návrat do Nepálu.

  8. KRUGERŮV NÁRODNÍ PARK – ráj zvířat
    režie, scénář, kamera: Ivo Homola (Litvínov), 18 min. 2010

    Druhá část filmového deníku z cesty „Duhovou Afrikou“ v srpnu 2010. Reportáž zachycuje návštěvu Krugerova národního parku v Jihoafrické republice. Věřím, že i vy se rádi pokocháte tímto „rájem zvířat“.

  9. SEN O STRATENEJ DOLINE
    režie: George Klaudíny, scénář: Ján Gejdoš, Ivona Žirková, George Klaudíny, kamera: Peter Vaníček, George Klaudíny (Martin), 14 min

    Film o sne, objavování, prekonávání prekážok, ale hlavne o zábave, ktorá při prechode piatich kamarátov cez Himaláje nemože chýbať. Oblečte sa.

  10. ŠVAJČIARSKÝ d´EMENTÁL
    režie, scénář: Pavel Chrenčík, kamera: Peter Ďurica (Stará Turá) 13 min. 2010

    O tom, prečo si je vhodné vybrať správny termín k návštěve Čiernych bikových trailov v Alpách. Dážď,pády,sneh ale hlavne poriadne jazdenie zhrnuté do veselého príbehu.

  11. MORAVA
    režie, kamera, scénář: Václav Wetu Šimek (Červený Kostelec) 11 min. 2009

    Kadet Červený Kostelec je dětský oddíl vodních sportů. Nevynechá žádnou příležitost splout kteroukoli evropskou řeku. Oko dobrodruha již s kadety plulo po Vavřineckém potoku a řece Salze. Tentokrát vás zveme na tradiční velikonoční kadeťáckou rozcvičku do Bludova. Tady nedaleko teče krásná moravská řeka …ale to už se dovíte z filmu.

  12. THATŚ BLEAU
    režie, scénář: Oliver Vysloužil (Bratislava) kamera: O. Vysloužil, J. Kresan, L. Kirsch, J. Obst, 10 min. 2010

    Plniac si túžby lezecké, navštěvujeme každoročne kameny raj. Toto sú naše dni v lesoch Fontainebleau, aj toto je bouldering…

  13. BIATLONISTÉ
    režie, kamera, scénář: Pavel Strnad (Brno), 8 min, 2010

    Filmové ohlédnutí za mezinárodním závodem v letním biatlonu štafet konaným v 2009 v Novém Městě na Moravě.

  14. TATRANSKÉ SILUETY
    režie, kamera, scénář: Pavel Strnad, 10 min, 2010

    Obrazové ztvárnění krajiny Vysokých Tater, nejvyšších tatranských vodopádů, dolin a skal.

  15. KRAJINA NAŠICH PŘEDKŮ
    režie, kamera, scénář: Pavel Strnad, 14 min, 2008

    Krajina CHKO Pálava - krajina pradávného osídlení. Dodnes ale také zůstává krajinou několika dalších světů, dosud ne zcela objevených a probádaných.