Pořádá: Horizont Blansko Technická podpora: WW8 expedition group Další pořadatelé: Rajbas
Čajovna a klub Ulita
Audiovisual
KSMB
Kola Novák - vše pro sport... Jsi 382361. návštěvník
Twitter Facebook
Hlavní partneři Portál Jihomoravského kraje Pivovar Černá Hora Jurek S+R Hlavní mediální partneři Lidé a Země HedvabnaStezka.cz Partneři Gatema s.r.o. WARMPEACE TATSUNO Benč Cestovní kancelář Kudrna Pekárny Blansko a.s. Hotel PROBE Český spolek horských průvodců ALPSPORT s.r.o. Horolezecký materiál TRASKO a.s. Weber RADIO ČAS Český rozhlas Brno Časopis Dobrodruh Nakladatelství Jota Obchod ALIQUIS AdventureMenu Moravský kras AV MEDIA Alpský klub Sitting wolf

Výstavy 2011

Vytvořeno: 14. 11. 2011 21:48
Poslední úprava: 19. 11. 2011 21:41

Himálaj na kole

fotografická výstava průvodce CK Kudrna Michala Šperlinga (* 1972) o 900 km dlouhém cyklistickém putování po Ladakhu, nejodlehlejší a nejpustější části Indie. Z Lehu (3.650 m n.m.) až do Manali (2.500 m n.m.). Přejezd sedmi pětitisícových horských sedel, údolím divoké řeky Indus, přes vysokohorské pouště, kolem slaných jezer. Poznávání ladacké a tibetské kultury. Jednoduše parádní jízda mezi nebem a zemí.

(pátek – sobota 25.- 26.11. Dělnický dům, MICHAL ŠPERLING: HIMÁLAJ NA KOLE)

K2 – fly over 7000

Výrazná osobnost českého paraglidingu Dalibor Carbol na fotkách představí extrémní bivakový přelet z Nanga Parbat na K2 ve dvojici Juraj Kleja (SK) a Dalibor Carbol (CZ). Fotky jsou úžasné a kdo se bude chtít dozvědět ještě více o myšlenkách a pocitech, které je během letu doprovázely, je zván na besedu s Daliborem Carbolem. Ta proběhne jako poslední pecka na závěr festivalu.

Více o K2 – FLY OVER 7000

(listopad 2011, kino Blansko, DALIBOR CARBOL: K2 – FLY OVER 7000)

Rumunské hory a delta Dunaje

Krásy rumunské přírody představí fotografický cyklus Martina Krajíčka, dávného přítele a velkého příznivce Rumunska - země, kde se stále dají najít hory bez záplavy turistů a oblasti příliš nezasažené civilizací. Ze svých dvanácti výprav představuje autor místa nejkrásnější. Užijte si putování po horách za všech ročních období i dobrodružnou plavbu na nafukovací kanoi deltou Dunaje.

(pátek – sobota 25.- 26.11. Dělnický dům, MARTIN KRAJÍČEK: RUMUNSKÉ HORY A DELTA DUNAJE)