Pořádá: Horizont Blansko Technická podpora: WW8 expedition group Další pořadatelé: Rajbas
Čajovna a klub Ulita
Audiovisual
KSMB
Kola Novák - vše pro sport... Jsi 381045. návštěvník
Twitter Facebook
Hlavní partneři Portál Jihomoravského kraje Pivovar Černá Hora Jurek S+R Hlavní mediální partneři Lidé a Země HedvabnaStezka.cz Partneři Gatema s.r.o. WARMPEACE TATSUNO Benč Cestovní kancelář Kudrna Pekárny Blansko a.s. Hotel PROBE Český spolek horských průvodců ALPSPORT s.r.o. Horolezecký materiál TRASKO a.s. Weber RADIO ČAS Český rozhlas Brno Časopis Dobrodruh Nakladatelství Jota Obchod ALIQUIS AdventureMenu Moravský kras AV MEDIA Alpský klub Sitting wolf

Petr Horký (*1973)

Vytvořeno: 31. 5. 2011 23:40
Poslední úprava: 31. 5. 2011 23:46

filmový režisér a producent, moderátor a cestovatel

…a právem ho lze označit za dobrodruha bo natáčel tygří žraloky v JAR, vybuchující sopku Merapi, v zakázaném teritoriu Malediv objevil na dně oceánu dvě potopené lodě, dobil severní pól a přešel Grónsko od východu na západ…

V Brně vystudoval pedagogiku a jako moderátor začínal v radiu Hády. Ještě když měl dlouhé vlasy začal moderovat i dětskou televizní soutěž Hip Hap Hop a dotáhl to přes další pořady až na prestižní uvádění historického setkaní patnácti prezidentů na Svoboďáku. V současné době ho můžete vidět každý pátek v pásmu Televizní akademie – Planeta Země na ČT 2.

Jako režisér se prosadil zejména v oblasti cestopisných dokumentů. Natočil víc než 30 filmů v přibližně 50 zemích a mimo jiné spolupracoval s Thorem Heyerdahlem, Reinholdem Messnerem, Arthurem C. Calarkem, Erichem von Danikenem, Edmundem Hillarym, Jimem Lovellem, Eugenem Cernanem a dalšími.

Spolu s Mirkem Náplavou založil roku 1996 Sdružení pro cestopisnou dokumentaci Camera Inkognita a později (roku 2003) společnost Piranha Film, s.r.o.

Autor knih: 2002 Sloni žijí do sta let (společně s Miroslavem Náplavou a Miroslavem Zikmundem), 2005 Neznámá Země, 2006 Cuba Libre (společně s Miroslavem Náplavou) 2007 Honba za obřím červem a jiná dobrodružství (společně s Miroslavem Náplavou), 2008 Zpráva o cestě na severní pól, 2011 Albánie – kráska se špatnou pověstí (společně s Miroslavem Náplavou)

Petr Horký a Mirek Náplava na Rajbasu představí žhavou novinku. Na závěr pátečního promítání v kině proběhne představení jejich nejnovější knihy a hlavně premiérová projekce dokumentu o evropské zemi, které se mnoho cizinců stále bojí a považuje ji za zjevení z jiné planety. Jsou obavy a strach oprávněné? Opravdu je to jenom země odpadků, krevní msty, loupeživých horských klanů a mafiánů v černých mercedesech? V posledních pěti letech se sem autoři pravidelně vraceli a projeli Albánii v terénních automobilech křížem krážem.

(pátek 25.11. kino Blansko v 19:30 hod., PETR HORKÝ, MIROSLAV NÁPLAVA: ALBÁNIE – KRÁSKA SE ŠPATNOU POVĚSTÍ)